Ik ontwikkel en begeleid professionaliseringstrajecten-op-maat voor academici en medisch specialisten.
De samenstelling van groepen varieert.  Deze bestaat uit bijvoorbeeld louter hoogleraren Professionaliseringstraject hoogleraren of uit deelnemers (UD/ UHD) Professionalisering van UHD’s en/of ERC/ Vidi groepsleiders  aan het eind van hun midcareer , of uit postdoc’s (Professionaliseringstraject UD’s / postdocs of uit promovendi. Afhankelijk van de samenstelling van de groep komen verschillende soorten vragen aan de orde als ‘wat is de volgende stap in mijn loopbaan’,  ‘hoe houd ik mijn medewerkers gemotiveerd’,  ‘hoe combineer ik mijn klinische taken met de rest van het werk’,  ‘hoe ga ik om met de balans tussen wetenschap en management’,  ‘hoe houd ik al die ballen in de lucht’,  ‘ welke prioriteiten stel ik’,  ‘hoe ga ik om met de balans tussen werk en privé’.
Er wordt naar oplossingen gezocht die effectief zijn, zowel voor de professional als voor de organisatie waarin deze werkt. Afhankelijk van de achtergrond van de deelnemers is de voertaal Nederlands of Engels, zie:  PhD’s, postdocs, group leaders ,  Professors.

Voorbeelden
Sinds zo’n 20 jaar geef ik professionaliseringstrajecten-op-maat aan academici,  medisch specialisten,  verpleegkundigen, analisten van o.a. de
Universiteit van Amsterdam, het AMC,  Sanquin, KIT,  Antoni van Leeuwenhoek,  Radboud Universiteit,  Erasmus Universiteit en de Universiteiten van Utrecht, Leiden en Groningen.